zaterdag 6 december 2014

TUBEKE - KSVR NATIONALE A : 8-3

Nadat we in de heenmatch een forse dreun kregen tegen het ongenaakbare Tubize, konden we ditmaal toch wat meer weerwerk bieden.
Iedereen was erg gemotiveerd om er het beste van te maken. Dit werd al snel duidelijk in het eerste kwartier toen Robbe ongedekt aan de 2de paal kon binnentikken. De thuisploeg had duidelijk het betere spel, maar de witzwarten lieten zich niet zomaar overklassen. Tubeke kon dankzij een sterke draaischijf ( vele draaischijven) hun achterstand wegwerken en klom op een 2-1 voorsprong. Dankzij Jelle die hoog druk zette op hun doelman konden we de gelijkmaker netten binnen het eerste halfuur: 2-2.
Het 3de kwart deelden we enkele (sinterklaas?)geschenken zomaar uit en gaven we de match uit handen. Op te vermijden corners werden we enkele keren afgestraft en stonden we aan de rust met duidelijke 6-2 cijfers op achterstand, en was de match gespeeld.
Het laatste halfuur benutte de thuisploeg met mooi gevarieerd voetbal alle ruimtes, maar we bleven voor elke bal strijden. Spijtig dat we in  balbezit niet steeds even rustig bleven en de passing niet altijd correct was, maar we braken nu en dan gepast uit. De verdediging toonde zich veelal van hun beste zijde en ook Brent speelde een erg sterke partij. Emiel toonde zijn groot strijdershart en speelde een prima partij. Ook de voorlinie deed het meer dan behoorlijk en Gaetano bracht de stand op 7-3. We gingen voor dat doelpuntje meer, maar het was integendeel de thuisploeg die na een mooie actie met een geplaatste schuiver voor de 8-3 zorgde.
We moesten meer dan duidelijk de meerdere erkennen in dit 'te'sterke team, maar vooral de gedrevenheid en prima mentaliteit van onze spelers doet ons het beste vermoeden voor de volgende matchen.