zondag 26 april 2015

AALST - KSVR NATIONAAL A 4-6

Na de snertmatch midden deze week, stelden velen zich de vraag of de jongens deze al zouden verteerd hebben tegen het sterke Eendracht Aalst.
In het begin was het wat zoeken en aanpassen aan het hoge tempo van de snedige thuisploeg, maar we zagen onmiddellijk dat de wil bij iedereen aanwezig was om er het beste van te maken.
Bij de eerste aanval van de bezoekers wist Mathis, een afgeblokt schot van Jasper, in de herneming binnen te duwen. Heel lang konden we niet genieten van deze voorsprong want 1' later stonden de bordjes weer gelijk na minder sterk positiespel van onze kant.
De thuisploeg ging door op hun elan en kon met een prachtig stiftertje (klasse!) onze Brent verschalken; 2-1
Aalst bleef de toon aangeven maar als een hecht blok kwamen de bezoekers ook uit de omknelling. 
Het 2de en 3de kwart werd de slag op het (centrale) middenveld (Emiel-Rune-Lars) meer en meer in ons voordeel beslecht en lag er veel ruimte in de rug van de thuisverdediging. Daarvan maakten we ook dankbaar gebruik en na knappe doorsteekpas van Robbe kon Jordy beheerst binnenschuiven. Op mooi getrapte corner van Mathis wist Yassien de doelman te verslaan en wat later maakte Lars de 2-4 na een mooi uitgesponnen actie.
De kampwissel gaf de vlot combinerende thuisploeg weer wat vertrouwen en met hun sterke spits maakten ze in het 4de kwart de score na enkele prachtige acties weer in evenwicht 4-4!
Het laatste kwartier echter streden de KSVR-boys vol overgave voor elke bal en kregen beide ploegen nog enkele kansen. Onze verdediging met een sterk spelende Griffin, Yassien en Rune gaf echter geen krimp.
Ook Brent speelde een sterke match en kon op geen enkel foutje worden betrapt!
Rune wist zijn prima match te bekronen om met een vrije trap vanop een 25-meter zomaar onder te deklat binnen te knallen. Kort voor het laatste fluitsignaal wist Jasper ook zijn 'geluks'doelpuntje mee te pikken nadat hij druk bleef zetten op de doelman.
Het moet gezegd een deugddoende overwinning op een mooi terrein tegen een technisch betere thuisploeg.
Dat 'de ajuinen' niet gewoon zijn om het om het onderspit te delven (slechts 3de verliesmatch over de volledige competitie), zag je aan de grote verslagenheid bij de thuisspelers. 

De inzet, gedrevenheid en teamspirit van de voltallige KSVR- ploeg deden echter de wedstrijd in ons voordeel kantelen. Knap werk jongens die zo de laatste competitieverplaatsingen steeds in ons voordeel wisten om te buigen (Mons, Leuven, Aalst).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten