zaterdag 11 januari 2014

KSVR BIJZONDERE REEKS - KV OOSTENDE 7 - 0

De wedstrijd was niet zo gemakkelijk als de ruime score doet vermoeden. Oostende was technisch geen sterke ploeg, maar ze waren wel zeer stug en verdedigden met veel overgave. Hun verdediging steunde op een sterke A speler die echt wel uitblonk bij de kustjongens van voorzitter Coucke.

Eerste wapenfeit van de wedstrijd was eentje die menig gelach bij de toeschouwers opwekte. De plaatselijk journalist, die duidelijk te laat op de afspraak was, vroeg de scheidsrechter na 2 minuten om alsnog een foto te mogen nemen. Gelukkig loste de scheidsrechter dat snel op zodat de wedstrijd niet te lang stil lag.
Na 5 minuten viel het eerste doelpunt: een individuele actie van Lowiek schatte de KVO doelman verkeerd in. 1-0. Het wedstrijdniveau was tot aan de helft eerder matig. KSVR had het moeilijk met de stugge kustjongens. Dit resulteerde in veel slordigheden, controles te ver van de voet, luchtspel, ... Het was integendeel onze doelman Luka die ons recht hield met een heel knappe save op een al even knappe vrije trap.
Na 3 minuten in de tweede helft viel eindelijk het 2de doelpunt. Na een schermutseling voor doel kon Loïc, na pogingen van Rune en Maxime, de bal tegen de netten trappen. 2-0. Ook het goede spel kwam stilaan naar boven en de combinaties die op de mat werden gelegd mochten stilaan gezien worden.
In het laatste kwartier nam KSVR duidelijk de bovenhand. Lowiek scoorde de 3-0 na een knappe versnelling. Jarne scoorde de 4-0 na mooi terugleggen van Maxime. Maxime de 5-0 na een aanval over meerdere pionnetjes. Opnieuw Lowiek en Cédric legden de 7-0 eindscore vast.
Onze verdedigers Landers, Lars, Emiel en Rune kenden vandaag niet zo veel werk, maar weerden toch elke poging tot aanval kordaat af.

Volgende week naar de sterke buren van FC Izegem en ik denk dat ze revanche zullen willen nemen voor hun enige nederlaag in het door Izegem gewonnen tornooi van vorige week...