zaterdag 1 februari 2014

COXYDE - KSVR BIJZONDERE REEKS 5 - 0

Ideale wedstrijdomstandigheden vandaag: een schitterend kunstgrasveld en een mooie zittribune dicht op het veld voor de ouders.
We waren vandaag een maatje te klein tegen het toch wel zeer sterke Coxyde.
Amai, wat was dat een sterk team. Kracht, gestalte, techniek, ... Al deze eigenschappen wisten ze dan nog eens optimaal aan te wenden in een team verband. Hun vele driehoekjes op het veld, uitvoetballen, schaarbewegingen op volle loopsnelheid, ... Ja, Coxyde had zeer veel wapens om ons pijn mee te doen.
Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen we onder druk te staan. Onze verdediging was echter niet van plan om meteen te barsten. Mede door een sterke Ewald, wat was hij in vorm zeg, konden we zeer lang de nul houden. Jammer dat we de laatste 5 minuten van de eerste speelhelft nog 3 doelpunten slikten. Ruststand 3-0. Onze jongens waren duidelijk onder de indruk van het spelniveau van de kustjongens, maar ze plaatsten daar iets te weinig 'tegenstand' tegenover. De trainer predikte tijdens de rust voor meer duelkracht. We zijn namelijk veel te braaf in de duels. We moeten in een duel niet alleen meelopen met onze tegenstander, we moeten het hem ook moeilijk maken in dat duel.
Het eerste deel van de tweede helft was gelijklopend en al snel volgden de 4-0 en 5-0. Halfweg de 2de helft volgde er plots een kantelpunt. KSVR was nu plots wel veel gretiger over het ganse veld.  Het spelbeeld verplaatste zich naar de helft van tegenstander. We kregen veldoverwicht en enkele kansen (op de lat). Helaas de eerredder viel niet.
Te onthouden uit deze wedstrijd: we slikten vandaag te gemakkelijk doelpunten na meestal persoonlijke foutjes, veel gretiger worden in de duels en een sterke prestatie van Ewald.