zaterdag 12 april 2014

KSVR BIJZONDERE - KV KORTRIJK 6 - 5

Knappe wedstrijd van de jongens die een superspannende wedstrijd tegen KV Kortrijk winnend konden afsluiten.
De scheidsrechter gaf zijn fiat om de wedstrijd aan te vangen. Met de aanwezige mist was er  twijfel bij de ref. De man in het geel nam uiteindelijk de goede beslissing om de wedstrijd te laten doorgaan.
Van bij het eerste fluitsignaal zetten onze jongens meteen druk op de tegenstander. Kortrijk was dit blijkbaar niet echt gewoon, want na amper 5 seconden zette Cedric goed druk op een terugspeelbal naar hun doelman. Die wilde de bal wegtrappen, maar de opzittende Cedric devieerde de bal in doel. Van een droomstart gesproken. Zes minuten later was het opnieuw bingo na een slimme actie van opnieuw Cedric. Een knap eerste wedstrijdkwart want we gaven verder geen kansen weg. Het vervolg startte in dezelfde lijn; na 22 minuten bleef Loïc goed druk zetten om uiteindelijk de 3-0 binnen te trappen. Met de ruime bonus dachten velen witzwartjes dat de zege al binnen was. Ze werden snel weer met de voetjes op de grond gebracht toen KVK in amper 3 minuten tijd driemaal scoorde. 3-3 aan de rust. De laatste 10 minuten voor rust waren dan ook ondermaats. Niemand ging nog zijn duelletjes aan. We stonden erbij en keken ernaar. Jammer, jammer, jammer.
Gelukkig waren de jongens bereid om in de tweede helft opnieuw orde op zaken te stellen. Onze uitstekende draaischijf Gilles zette zelf de 4-3 op het bord en enkele minuten later werkte Lukas een prachtige aanval met Gilles koel af. Nog was de pret niet over want in dezelfde minuut werkte Lukas een pass van Lars beheerst af. 6-3. Tussendoor hield Ewald zijn netten schoon met enkele gepaste interventies. Met het ingaan van het laatste kwartier mochten we dit niet meer uit handen geven. Toch werd het nog ongemeen spannend want de roodjes kwamen opnieuw terug tot 6-5. Onze verdediging weigerde echter om de zege uit handen te geven en gaven niets meer weg.
Met uitzondering van zo'n 10 minuten heeft iedereen een knappe wedstrijd gespeeld met een fantastische wedstrijdmentaliteit. Sommige jongens hebben eindelijk aan de trainer getoond dat ze tot mooie dingen in staat zijn. Volgende keer proberen we die 10 nonchalance minuten er ook uit te krijgen.
Proficiat en volgende week geen competitie, dus veel eieren rapen !!