woensdag 23 april 2014

TORNOOI COXYDE MAANDAG


Paastornooi Cocxyde – op maandag       

2de dag van het tornooi. De organisatie had bij de poule-indeling nog een wijziging doorgevoerd. Niet Brussels RWDM maar opnieuw Cercle Brugge zou één van onze tegenstanders worden vandaag. Jammer eenzelfde ploeg als gisteren, maar misschien ook het moment om de zwakke prestatie van gisteren te revancheren.

Opnieuw een internationale topper om tegen te starten: Slavia Praag. De inzet en vechtlust waren groter dan gisteren, maar ons combinerend voetbal kwam er door te veel individuele acties niet uit. Halfweg en op het eind moesten we de meerdere erkennen in Praag. 2-0 verlies.

Cercle, een revanchematch, hoopten we. Na 2’ stonden we echter 1-0 in het krijt. We lukten de aansluitingstreffer via hoekschop. Maar in minuut 17 en 18 en 19 werden we 3 keer op dezelfde manier achteraan opgerold. Cercle schakelde snel om via diepe bal naar hun snelle hoekspelers die 3 keer alleen voor doel kwamen. Onze doelman kansloos: 4-1. Op het eind konden we nog milderen tot 4-2. Opnieuw verlies en opnieuw een zwakke prestatie. Geen druk, geen inzet, slecht verdedigen... teleurstellend.

Na de pauze keken we Westhoek in de ogen. Een stugge tegenstander, maar we moesten toch eens verrassen. Een snelle achterstand werd even snel weer ongedaan gemaakt. 1-1. Het combinatievoetbal was ietwat beter maar nog teveel individuele acties draaiden op niets uit. Kleine foutjes deden ons opnieuw tegen verlies aankijken: 2-1. Westhoek was zeker niet beter, en wij kunnen nog veel beter!

Torhout KM zou dan wel het kind van de rekening moeten worden. We kwamen 3-0 op voorsprong. Het voetbal was beter, maar dit kwam voor een groot deel door de heel matige tegenstander. Voor het eerst heeft onze doelman geen enkele bal gezien. Zoals op dag 1 toch nog een winstmatch.

We speelden nu voor de 17de plaats op 20 ploegen. KV Oostende was hierbij onze tegenstander. Onze jongens waren nog gemotiveerd. We kwamen op achterstand, maar dankzij inzet en voetbal buigden we om tot 2-1. We kenden opnieuw een zwak moment en Oostende kwam opnieuw langszij en er meteen over: 2-3. Onze jongens toonden nu wel inzet, duelkracht en combineerden. In de laatste 5’ buigden ze collectief de achterstand om in een verdiende voorsprong: 4-3 winst en 17de plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten