zaterdag 17 mei 2014

TOPPRESTATIE OP INTERNATIONAAL TORNOOI KLEIT MET 2de PLAATS

u10home

Zonder druk vertrokken we richting Maldegem, alles wat we konden doen was pure winst. We wilden vooral geen mal figuur slaan op het internationale tornooi van FC Kleit. De jongens zagen het ook allemaal zitten. Onze eerste wedstrijd tegen Twente wonnen we vlot met 4-2. We speelden bevrijd en konden met enkele knappe acties de Nederlanders een mooie nederlaag aansmeren. In de tweede wedstrijd speelden we 1-1 gelijk tegen SV Zulte-Waregem. We kwamen nogal knullig in de eerste minuut op achterstand maar toonden een groot strijdershart en remonteerden tot 1-1. In onze derde wedstrijd kregen we Anderlecht voor de kiezen. Trainer Peter motiveerde de spelertjes op voorhand en dat was ook op het veld te zien. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na 5 minuten voor, toen Anderlecht naar het einde van de match meer en beter begon te combineren maakten zij er nog 1-1 van.
Onze vierde wedstrijd was tegen Stade de Reims; we begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd en maakten er vlug 2-0 van. Op het einde volgde nog de 3-0 en enkele vuile fouten uit frustratie bij Reims. Twee Franse jongens kregen nog een gele kaart. Toen we onze laatste wedstrijd begonnen tegen de Nederlandse Voetbalschool wisten we wat we moesten doen. Anderlecht had evenveel punten als wij en SV Zulte-Waregem had er twee meer, één punt halen was voldoende voor de halve finale.
We startten verschroeiend tegen de fysiek sterke Nederlanders. Na vijf minuten stond er reeds een 2-0 voorsprong voor KSVR op het scorebord en die voorsprong gaven we niet meer uit handen. Uiteindelijk wonnen we onze poule met 13 punten, één meer dan Zulte en 3 meer dan Anderlecht. Niet slecht voor de winnaar van het voorronde tornooi.
In de halve finale kregen we Feyenoord Rotterdam voorgeschoteld, al na twee minuten kwam KSVR 1-0 voor en terug hielden we het hoofd koel en gaven we dit niet meer uit handen. Wel begonnen er tekenen van vermoeidheid in de ploeg te sluipen.
De finale (tevens onze 13de match op 8 dagen in Kleit...) speelden we terug tegen Zulte Waregem. Zij kwamen op voorsprong na verdedigende onoplettendheid bij een corner. In de tweede helft rechtte KSVR de rug en ging het op zoek naar de gelijkmaker, Zulte kreeg het moeilijk. We hadden een tweetal goeie mogelijkheden maar op een tegenaanval maakt Zulte het enig mooi af met een afstandsschot in de winkelhaak waar onze doelman geen verhaal tegen had. De jongens waren ontgoocheld na het verlies maar gaandeweg maakte de ontgoocheling plaats voor een gevoel van fierheid over de geleverde prestaties. We hielden toch een resem eersteklassers en buitenlandse toppers achter ons: Anderlecht, Club Brugge, Mons, FC Metz, Feyenoord, Twente, Utrecht, Reims, Nederlandse voetbalschool … enkel Zulte was in de eindstrijd te sterk voor dat Westvlaamse ploegje uit 2de klas. Trainer Peter wilde zorgen voor enkele verassingen in de wedstrijden tegen de toppers, de jongens van KSVR verrasten iedereen door tweede te eindigen. Proficiat aan alle jongens!!!
Vlak voor ik vertrok werd ik nog aangesproken door Harold Meysen, ex-speler van onder meer Standard, Cercle Brugge en KVO. Die gaf de ganse ploeg van KSVR een groot compliment vanwege de grinta en gedrevenheid waar het de ganse dag mee speelde, een verdiende finale noemde hij het. De drang en de wil om te winnen was te merken doorheen de ganse dag. Een mooier compliment kunnen jullie niet krijgen.
Merci voor de fantastische dag en het fantastische seizoen jongens en we laden ons nog een laatste keer op voor het tornooi in Dender