woensdag 5 november 2014

BEKER FC OBOURG - KSVR 5-1

Tegen een tot op vandaag onbekende ploeg werden we met felrode wangen terug huiswaarts gestuurd.
Een gezond agressieve tegenstrever, die elke week de tegenstander van het kastje naar de muur speelt en dit steeds met monsterscores, werden we al vanaf de eerste minuten tegen ons eigen doel gedrukt. We kwamen gelukkig zonder kleerscheuren de eerste minuten door. De grootste kans kwam daarna echter van de witzwarten die erin slaagden om in één en dezelfde fase 2 keer de paal en 1 keer de deklat te treffen voor een open doel. Dan weet je al snel dat een ongeschreven voetbalwet zegt dat je sowieso het deksel op de neus krijgt en dit gebeurde dan ook met een 2-0 achterstand tegen de rust. Zeker niet onverdiend te noemen tegen een technisch sterke ploeg die voor elke bal streed en  met zijn snelle spitsen ons alle kleuren van de regenboog liet zien.
Het 2de halfuur dachten we de situatie nog om te buigen maar op corner gaven we hen een vroeg sinterklaasgeschenk door de bal ongelukkig in eigen doel te koppen: een droge 3-0.
Kort daarop kon Leon met een lob de aansluitingstreffer scoren en kregen we nog enkele mogelijkheden om de aansluiting te creëren maar als we zelfs voor een open doel er weeral in slagen om op de paal te mikken dan weet je dat het vandaag niets zou worden. Een sterke thuisdoelman voorkwam echter ook de aansluiting...de scheids was niet altijd 'neutraal' te noemen.... het tijd rekken werkte de bezoekers op de zenuwen .... en een aantal witzwarten speelden serieus onder hun niveau!
Het was integendeel de thuisploeg die vol overgave nog 2 keer scoorde.
Een verdiende overwinning van een thuisploeg waarbij enkele spelers toch wel over heel wat talent beschikken.

Zo is aan ons bekeravontuur reeds een einde gekomen door een ploeg die zeker niet zou misstaan in de hogere reeksen.