zondag 2 november 2014

WS Brussels - KSVR Nationaal B 8-5

Voor de verplaatsing naar de hoofdstedelingen waren de spelers na de mindere prestatie van vorige week erop gebrand om een goede prestatie af te leveren.
Al vanaf de eerste minuten wisten de bezoekers een opening te creƫren nadat Milan de bal doorkopte en Mauro mooi afwerkte. Na een slechte doeluittrap in de voeten van de thuisploeg stonden de bordjes enkele minuten later weer gelijk. Doelman Lukas zette zijn foutje terug recht na een spectaculaire sprong waarbij hij de bal tegen de deklat duwde. In de 17' wist Milan de witzwarten na een stevige knal terug op voorsprong te schieten. Dan volgden enkele mogelijkheden langs beide kanten maar het vizier van beide ploegen was slecht afgesteld. Na een erg vlotte combinatie van de thuisploeg stonden de bordjes in de 26' weer gelijk en 2' later waaide de bal over iedereen en alles in de linkerbovenhoek. Nadat we van die ene opdoffer nog niet waren bekomen scoorde de thuisploeg de 4-2 na een own-goal met het hoofd. Drie tegendoelpunten in evenveel minuten was er iets teveel aan voor de bezoekers... maar toch bleven we erin geloven!
Het derde kwartier wist Jules zich los te wringen uit de omknelling en na een mooie individuele actie op de linkerflank de aansluitingstreffer te scoren met een schuiver in de verste hoek!
Na de kampwissel kwam de wind heviger opzetten in ons nadeel maar dit belette Justin niet om met een droge knal de 4-4 op het bord te brengen in de 50'. Na de eerste tegenprik van de thuisploeg was het echter weeral prijs en konden we weer achtervolgen. We kregen enkele kleine kansen om de gelijkmaker te scoren en zelfs een reuzekans via Jules die de bal nog breed legde ipv zelf binnen te leggen.
Na slecht verdedigen op een ingooi en wat later met een mooi vluchtschot keken we direct tegen een 7-4 achterstand aan. Jules wist, na enkele knappe dribbels waarbij hij zomaar eventjes 4 man in de wind zette en de bal in de korte hoek deponeerde, het geloof weer bij de bezoekers aan te wakkeren:7-5.
We gingen voluit voor ons 6de doelpunt die spijtig genoeg werd afgekeurd na een stevige schouderduw..
Het was integendeel de thuisploeg die in de laatste minuut hun voorsprong wist uit te breiden na een snelle tegenaanval.
Een verdiende overwinning van de thuisploeg, maar als we iets meer in onze eigen kunnen hadden geloofd zat er wel wat meer in.Volgende week krijgen we een herkansing om ons verlies in de vergeethoek te spelen.