zaterdag 29 november 2014

KSVR- SK STADEN PROVINCIAAL 3-2

Nadat we de vorige maanden al een mooi parcours hadden afgelegd, was het ditmaal een match van een matig niveau.
Na 5 minuten kon Matteo na een scrimmage voor doel de score openen. Er leek geen vuiltje aan de lucht en we konden zelfs de score nog hoger doen oplopen. Maar geleidelijk aan begonnen enkele witzwarten meer individueel te denken om hun eigen nummertje op te voeren dan aan het collectieve samenspel. De passing werd slordiger, er werd te weinig gebruik gemaakt van de flanken, de vrije man werd niet meer opgezocht, de duels werden verloren, we liepen voortdurend uit positie en voor elkaars voeten: kortom het 'sterke' team stond er niet meer. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Staden in het 2de kwartier het laken naar zich toe trok en na een half uur op een 1-2 voorsprong stond.
Het 3de kwartier was van een beter niveau en werd er weer wat gecombineerd, maar iets teveel door het centrum. Na een prima aanval kon Luca het doelpunt van de hoop scoren en was alles weer te herdoen. Na enkele corners kon een goed spelende Nico de bal in de rechterhoek van het doel plaatsen en was de achterstand weer weggewerkt. Daarna lieten we in het 3de kwartier nog na om de bezoekers volledig uit te tellen. Onze shots misten ofwel de goede richting ofwel zat er te weinig kracht in, de bal werd niet achteruit gelegd op het juiste moment, er werd te lang getalmd voor doel, de juiste voet werd niet gebruikt om binnen te werken,...kortom de kansen werden verkwanseld.
Het laatste kwartier golfde het spel wat meer op en neer en gelukkig stond een sterke Owen heel attent te verdedigen. De laatste minuut voorkwam onze doelman Brent met schitterende reflexen tot 2x toe de gelijkmaker. De buit was binnen maar daarmee is ook alles gezegd.
Hopelijk geeft het 'super'fruit dat we door een attente papa kregen aangeboden ons een energieboost zodat we binnenkort onze laatste match van 2014 met een goed gevoel kunnen afsluiten.
Maar eerst nog een weekendje rust voor de boeg zodat we onze batterijen volledig kunnen opladen voor de thuismatch tegen het sterke Steenbrugge.