zondag 22 februari 2015

BRUSSELS - KSVR NATIONAAL A 5-5

Een eigenaardige match, waarbij we niet weten welk gevoel er nu eigenlijk overheerst: tevredenheid na het ophalen van een 3-1 achterstand of het weggeven van een 3-5 voorsprong na de rust.
In het eerste kwartier stond er maar één ploeg op het veld die de tegenstander voortdurend onder druk zette en een 4-5-tal kansen creëerde maar niet kon afwerken nml. KSVR. Bij de eerste bal tussen de palen was het reeds zover 1-0 voor de thuisploeg. Het 2de kwart hetzelfde spelbeeld met voortdurend kansen, maar door wat overhaasting, te weinig scherpte voor doel, verkeerde keuzes en ook wat tegenslag (paal en deklat) slechts de gelijkmaker door Lars. De 2 enige serieuze thuisaanvallen daaropvolgend was het weer bingo door slecht positiespel in de verdediging: 3-1 voor de thuisploeg! De wedstrijd hobbelde daarna wat heen en weer, maar de aansluitingstreffer wilde ons maar niet lukken.
Het 3de kwartier besefte iedereen dat het zo niet verder kon en in een sterke periode wisten we de achterstand om te buigen naar een 3-5 voorsprong met doelpunten van Leon, Robbe en 2 keer Jelle.
Na de kampwissel werd duidelijk dat we met een 6de doelpunt misschien wel het laken naar ons toe konden halen. Een behoorlijk 4de kwartier verliep gelijkopgaand met langs beide zijden wat halve kansjes en een mooi uitgespeelde actie op links van de thuisploeg waarbij we tegen de lage schuiver geen schijn van kans hadden: 4-5.
Het laatste kwartier kreeg de thuisploeg dan weer de bovenhand en werd het een ware veldslag op het middenveld. De Brusselaars gingen nadrukkelijk met groot aanvalsgeweld op zoek naar de gelijkmaker en wij prikten nu en dan tegen maar konden niet meer scoren. Bij enkele witzwarten raakte de tank wat leeg...
De thuisploeg bleef drukken en scoorde dan ook niet onverdiend de gelijkmaker op vrije trap. De thuisdoelman ranselde dan nog een zwiepbal uit de hoek van Rune maar we hadden in de laatste minuut dan ook nog wat geluk dat de bal via Brent en de paal terug het veld insloeg.
Bij momenten degelijk voetbal vanwege beide ploegen, afgewisseld met vele slordigheden.
Jammer dat we de rust niet konden bewaren op de moeilijke momenten.