zaterdag 7 februari 2015

KSVR- DOSKO BEVEREN PROVINCIAAL 10-4

In deze topper tegen het sterke Dosko, die ons in de eerste wedstrijd van het seizoen de enige nederlaag aansmeerde , waren de KSVR-boys op en top gemotiveerd om een prachtprestatie af te leveren.
De witzwarten begonnen uitstekend aan de match want binnen de eerste minuut draaide Arthur de bal op corner rechtstreeks in doel. Het aanvalsgeweld van de thuisploeg bleef duren en na 5' moest een Dosko verdediger een bal van de doellijn halen van een gedreven Owen. Wat later knalde Matteo op de dwarsligger en kregen we de ene na de andere kans voorgeschoteld. Juist voor het fluitsignaal wist Luca na pas van Matteo de doelman te verslaan met een schuiver: 2-0 na het eerste kwartier.
We bleven op ons elan doorgaan en in de 16' wist Arthur na een geplaatst schot de doelman te grazen te nemen. Slechts 1 minuut later wist Radzhab na breedtepas van Emiel zijn eerste officiële competitiedoelpunt te lukken. De thuisploeg drukte de bezoekende ploeg tegen hun doel en creëerde talrijke kansen. Ook onze youngster Odré toonde zich van zijn beste kant en zette veel druk naar voren.De forfaitscore kwam dan ook verdiend op het bord na een 30 meter-solo van draaischijf Emiel die de bal beheerst via de paal binnenschoof: 5-0! Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam Dosko gevaarlijk opzetten en knalde de 5-1 cijfers op het bord.
Wat een zalig halfuur van de technisch sterke thuisploeg!
Het derde kwart, leek zoals dit soms het geval is, ons minst sterke...ook nadat onze sterk spelende flankverdediger Vic wegens kwetsuur uitviel en we wat beperkt waren wat achterspelers betrof. Teamspeler Luca offerde zich op voor de ploeg en nam de verdedigende taak met volle overtuiging op zich! Chapeau! Na 32' kregen de bezoekers weer wat hoop na een mooi schot 5-2. Enkele minuten later kreeg Dosko een geschenk na een slechte uittrap en de 5-3 stond op het bord. Dosko kreeg vleugels en geloofde weer voluit in hun kansen! Emiel vond het ondertussen welletjes en na een mooie actie dreef hij de score op met een mooie trap tot 6-3. Na een mistasten in onze verdediging was een kwieke bezoeker er als de kippen bij en legde bal naast Lukas in het doel 6-4. Wie zou het laken naar zich toe trekken was de vraag die op vele lippen gebrand lag.
Gelukkig wist onze snelle Matteo de score op te drijven na 45': 7-4.
Het laatste kwartier begonnen de thuisspelers weer het balletje mooi rond te tikken en kwam de overwinning niet meer in gevaar: 8-4 via de technisch sterke Arthur na pas van Matteo. Doelman Lukas stond paraat en onderschepte moeiteloos enkele aanvalsgolven van de bezoekers.Ook een klaarkijkende Nico deed zijn duid in het zakje en na een prima doorsteekpas wist Matteo de doelman te verslaan.Enkele minuten voor tijd zette Arthur de kroon op het werk voor de volledige ploeg en lukte de 10-4!
Een deugddoende overwinning met een eerste halfuur om vingers en duimen van af te likken!
Trainers Thierry en Peter en de thuissupporters zagen en afgevaardigde Dieter hoorde achteraf dat het goed was...