zondag 1 december 2013

MOESKROEN - KSVR NATIONALE REEKS B 4-5

Met goede vooruitzichten konden we aan onze voetbalmatch beginnen. Wetende dat we op kunstgras steeds mooi voetbal brengen en dit in combinatie met een mooie winterzon kon het niet meer stuk zou men denken. Helaas!
De eerste 30 minuten was er niet veel meer te beleven dan een paar overvliegende ganzen, een kaartjesverkopende venter en een voetballer die in de verte werd afgevoerd met de brancard.
Gelukkig konden we er aan de zijlijn de lol nog in houden door elkaar te vermaken.
Het was een spel van slordigheden die geen kansen teweeg brachten en geen combinerend voetbal toonde. Enkel de tegenstander kon één enkele keer op het doel doorgaan enzo de 1-0 op het scorebord plaatsen. Slechts twee kansen op doel in 30 minuten. Amaaaaai!
Op naar de tweede helft. We hoopten dat niet enkel het veranderen van kant het meest spectaculaire van de volgende 30 minuten zou worden.
Neenee, we vonden ons spel terug en drukten direct naar voren richting doel. Bij de tweede kans naar doel was het raak. Nemo snoepte de bal van de tegenstander af en stuurde met een mooie pas middendoor maxim richting doel , die de bal mooi binnenwerkte. 1-1
We stonden terug naast elkaar. Het duurde echter niet lang of moeskroen scoorde terug 2-1.
Het spel ging vlot op en neer van nu af aan. Maxim vanop links centraal naar Nemo die Brent op dieprechts bediende, deze kapte zijn man mooi uit en werkte met links af op doel 2-2. Het bleef mooi in evenwicht. Maar steeds was moeskroen ons te vlug af op rechts 3-2. We moesten terug gaan achtervolgen. Het spel dat we in de eerste helft niet zagen, kregen we nu wel vlot na elkaar.
We speelden nu iets sneller dan in de eerste helft, waardoor moeskroen ook achter de bal mocht aanhollen. Nemo paste de bal door naar Rune op links die richting doel ging en met een strakke trap de bal in doel werkte 3-3. Toch lieten we ze weer oprukken en kregen we de goal tegen 4-3. Dedju! We wilden niet verliezen en begonnen meer druk op de bal te zetten. Brent kon nog trappen naar doel vanop links maar de keeper duwde de bal naast. De corner bracht ons niet veel op , maar we kregen wel een vrije trap diep rechts. Emiel stuurde de bal terug naar de linkerkant waar Rune terug de keeper verschalkte met een mooie lobbal. Ja de Rune was wakker vandaag 4-4. We gaven nog een tandje bij en kregen de tegenstanders onder controle .
Winter stak de bal vanuit het midden centraal door naar Brent, die Maxim links bediende. Deze twijfelde niet en ging richting doel en zette ons zo de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong 4-5.  Tevens de eindstand. Al bij al nog een mooie wedstrijd. Toch moet het gezegd zijn dat we iets te weinig druk zetten op de bal, waardoor we de tegenstand teveel lieten voetballen en als we ons balletje sneller lieten rondgaan de overmacht kregen op de tegenstanders. Onthouden voor de volgende match zou ik zeggen. Toch chapeau voor onze tweede ronde waar we praktisch geen puntenverlies  in kennen.

Verslag opgemaakt door een jarige papa. Waarvoor dank.