zondag 8 maart 2015

MONS-KSVR NATIONAAL A: 3-5

Na de overwinning van afgelopen donderdag, hoopten we een vervolg te breien met een goede prestatie.
Al vanaf de aftrap stond iedereen scherp om de 'draken'  te verslaan. Al na enkele minuten kreeg Lars een reuzegrote kans maar de bal beroerde zowel de linker als rechter binnenkant van de paal en botste terug in het veld. De thuisploeg daarentegen liet er geen gras over groeien en speelde attractief voetbal gekruid met mooie doelpunten in de 12de en 20ste minuut: 2-0! Nadat de thuisploeg 3 keer in dezelfde aanval de lat en de paal troffen konden we op heel wat geluk rekenen.
Het schaamrood kwam al op onze wangen en de rood-witten lukten juist voor het halfuur een verlossende (zo dacht iedereen toch...)3de treffer na zwak uitverdedigen van onze kant 3-0!
Waar iedereen al vreesde voor een serieuze afstraffing kwam plots de ommekeer. Alle moed werd weer bij elkaar gescharreld, elke speler werd opgedragen om volle concentratie de 3de time aan te vatten, de duels in ons voordeel te beslechten, de gevaarlijke corners te vermijden, te blijven combineren en het geloof in eigen kunnen op te vijzelen.
Met de moed der wanhoop knokten we ons weer in de match en we lukten na 35' de aansluiting door Rune.
Dit gaf ons zo een boost dat we ook in de 40ste minuut weer dankzij Rune met een trap de 3-2 konden scoren. Wij kregen vleugels en de draak zijn vleugels werd lamgelegd en daarvan maakte Robbe gebruik vanop de rechterflank en schoof beheerst de gelijkmaker tegen de touwen 3-3.
De thuisploeg wist niet meer van welk hout pijlen te maken en in het 4de kwart na een ingestudeerde hoekschop kon Lars  de 3-4 lukken . Vanaf dit ogenblik stond er maar één ploeg meer op het veld en ook wij kregen in één en dezelfde fase 3 keer de kans om te scoren maar ofwel stond de doelman, paal of verdediger paraat om dit niet te laten gebeuren. De thuisploeg haalde de botte bijl te voorschijn en afgevaardigde Nico moest nu en dan het veld op om als ambulancier op te treden.
Het laatste kwart zou de beslissing brengen wie de overwinning op zak zou steken. Doelman Brent was direct paraat met een supersave. Er volgden enkele hete standjes voor ons doel maar ook de witzwarten lieten niet na om kansen bij elkaar te voetballen. Nadat Rune aanlegde met een heerlijk schot kon de thuisdoelman deze met een heerlijke save uit de hoek halen.Net voor affluiten kon Rune zijn hattrick vervolmaken nadat hij sneller op de bal was dan de thuisdoelman 3-5 en de buit was binnen. Dankzij de supermentaliteit van onze spelers, de drive langs de zijlijn en de supporters die de ploeg positief vooruit stuwden kond en we een prachtoverwinning op zak steken. Daarbij is onze nederlaag van vorig weekend uitgewist. Op naar de volgende goede prestatie tegen de beste ploeg(??) van de reeks nml. Tubize maar eerst een weekje verdiende rust.