zondag 8 maart 2015

MONS-KSVR NATIONAAL B : 7-8

Dit weekend stond de moeilijke verplaatsing naar RAEC Mons op het programma. 
Het zag er niet te best uit na een halfuur.  Op beide velden stonden we ruimschoots op achterstand.   Maar er zou geen westvlaams bloed door onze aderen stromen als we niet in staat zouden zijn om een dreigende nederlaag aan te pakken met  enthousiasme,  over-mijn-lijkmentaliteit én geloof in ons zelf.   Zo geschiedde en het zorgde voor twee ultieme overwinningen én grote tevredenheid  bij de Roeselarefamilie langs de zijlijn. Met bovendien een zoete toets aan de pils van de papa’s nadien in de kantine. 
Het eerste kwartier was al snel duidelijk dat deze tegenstander over heel wat kwaliteiten beschikt.   Paar torens in de verdediging,  technisch sterke middenvelders en snelle spitsen voorin.  Een stevig ploegje dus dat er bovendien regelmatig in schoffelde.   Moesten er gele kaarten bestaan   dan zouden zij er toch een tiental gepakt hebben , soms was het over het randje. Het belette KSVR niet om op voorsprong te komen via een mooi  gekruist afstandschot van Jordi 0-1. Onmiddellijk daaropvolgend kwam Mons alleen voor Axel maar die dook  vervaarlijk in de voeten en verijdelde de gelijkmaker.  Dat deed hij nog eens over toen hij met een hele knappe save een gemaakt doelpunt  uit zijn doelvlak kon tippen.   De corner die volgde werd echter binnengekopt  1-1 . We waren gretig maar hadden het niet makkelijk met het fysieke , viriele spel van Mons.

Tijdens kwartier 2 zakte het verschroeiende tempo een beetje. We slikten al snel twee treffers , eerst toen balverlies achterin werd afgestraft en nadien met een afzwaaier vanop afstand 3-1.  Jules lukte de aansluitingstreffer na een  actie waarbij hij twee tegenstanders voorbij huppelde als waren het kegeltjes om dan met een streep via de paal knap te scoren (3-2).  
En in het begin van de derde periode ging Milan in zijn gekende stijl  alleen door , keeper voorbij met een mooie sleep en afwerken en de 3-3 op het bord. Mons reageerde met nog potiger spel  en wat ongeoorloofde charges. Met een paar zwabbergoals liepen ze  snel uit en stond het zowaar 6-3.  Toen een duidelijke fout op Siebe niet gefloten werd stond het 7-3 en leek de match gespeeld.  
Maar dat was buiten de waard gerekend. Vanaf het vierde kwartier sloeg de vlam in de pan en toonden we dat we ons nog niet gewonnen gaven. Uit de vele goeie aanvallen konden we echter maar één keer scoren via Milan die een prachtige combinatie van de ploegmaats in doel verlengde 7-4. 

Zoals in de beste scenario’s  hielden we het beste voor op het eind. Het tot op vandaag geroemde spel van Club Brugge ten tijde van de Caje leek weer terug.  Collectief aanvallen, de supporters erachter  en samen beuken tot de poort  breekt !!  Onder impuls van Lenn die op de centrale positie  ijzersterk speelde en overal opdook.  De  7-5 was een pareltje , het linkervoetje van Jules lobde van aan de zijlijn de te ver uitgelopen doelman  die hulpeloos toekeek hoe de bal binnen botste voor de neus van de ondertussen dansende  KSVR -spionkop.   De gelijkmaker viel via twee goals die wel een kopie van elkaar leken :  corner  van de sterk weder optredende Gaetano  gevolgd door een  volley van Jordi die twee keer laag en droog in de korte hoek besloot.   Niet dat er niets gebeurde aan de overzijde maar het hart van de defensie met Siebe en kattenpoot Mauro in doel was een niet in te nemen vesting geworden.   Het orgelpunt moest dan nog volgen. Milan kapte zich vrij en centerde voorbij de tweede paal waar Jordi uithaalde met zijn fluwelen linkervoet.   Een streep van het penseel van een meesterschilder tot in de winkelhaak  , 7-8 met een fenomenaal doelpunt.   Meteen goed voor de derde mooie overwinning op rij .  Trainer Stefan genoot en zag dat het goed was. 
 Speelden (en scoorden) voor KSVR :  Axel , Owen , Siebe , Jordi (4) , Lenn, Andrès , Milan (2) , Jules (2) , Mauro , Gaetano

Geen opmerkingen:

Een reactie posten