dinsdag 29 oktober 2013

BOUSSU DOUR - KSVR NATIONALE A 0-1

Na ruim een uurtje rijden kwamen we aan in Boussu Dour, waar de leverancier van graszaad waarschijnlijk al jaren failliet is. Omdat we ruimschoots op tijd waren konden we de akker van boer Charel keuren. Gelukkig was het vee al enkele uren voordien naar veiliger oorden gebracht.
We waren alvast gemotiveerd om er toch nog een degelijke match van te maken. Tot onze grote verbazing stond er opeens een kerel met zijn zee-savatten (of hoe je het ook mag noemen) en met zijn gewone kledij op het veld. Of hij een fluitje bij had of niet om de wedstrijd te leiden, lijkt me nu nog steeds een raadsel.
Toch kon de wedstrijd.........van start gaan. We probeerden, zo goed en kwaad als het kon, toch nog enige combinaties op de mat(!) te toveren. Maar dat voetbal meer is dan passing, konden we vandaag letterlijk aan de lijve ondervinden. De thuisploeg haalde hun trucendoos tevoorschijn met gevechtsvoetbal en gelukkig kon Winter een regelrechte aanslag ontwijken. 'Pas touché ' riepen de thuissupporters langs de zijlijn.
Het eerste halfuur verliep wat slordig maar we waren dan ook fel onder de indruk van hun manier van voetballen.
Na de rust probeerden we toch nog verder te combineren maar ook de harde duels in ons voordeel beslechten. Daarin slaagden we steeds beter en beter en konden we de wedstrijd naar onze hand zetten. Het was echter oppassen geblazen van de uitbraken van de thuisploeg maar een sterke KSVR-verdediging stond steeds paraat. Het grootste gevaar kwam echter van de corners van de thuisploeg waarbij de ellebogen van hen soms wat losjes hingen. De scheids stond erbij en keek er met de glimlach naar. Toch merkten we bij de wit(?)zwarten de drang om toch dat ene doelpuntje te lukken. Nadat Lukas een slag in het gezicht had gekregen en papa Bert een nieuw record vestigde op de 40 meter sprint, drukten we de thuisploeg tegen hun doel. Ook de paal en deklat had ons ondertussen van een verdiend doelpunt gehouden. Naar het einde van de match kon Winter na doorsteekpas de bal verlengen in het lege doel en de verdiende overwinning was een feit.
We kregen nog een reuzekans om de 0-2 op het bord te brengen en de thuisploeg kon geen vuist meer maken. Wat was iedereen tevreden dat na een partijtje moddervoetbal de kleedkamer kon worden opgezocht...vanaf vandaag weten we het zeker : 'Leve Schiervelde'!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten