woensdag 30 oktober 2013

BOUSSU DOUR - KSVR NATIONALE B 4-2

Onder een aangename middagzon vertrokken we richting Boussu Dour. Daar aangekomen konden we enkel vaststellen dat ze daarboven de hemelsluizen hadden opengezet. Voor mensen die voor de eerste maal dit terrein te zien kregen was het even schrikken. Wat een voetbalveld moest voorstellen was voor ons een half groen/zwart veld dat meer de indruk gaf van een oud kolenveld dan een voetbalveld. Daarbij de liters regen gerekend hadden we uiteindelijk een half voetbalveld.
We hadden terug een zeer jonge ref die waarschijnlijk het slachtoffer werd van een onverwachte vraag om te fluiten. Dit was vlug zichtbaar op het veld…
Het eeste kwartier brachten we mooi aanvallend voetbal met mooie kansen. Jurre net naast, verre trap van Nemo gepakt door de keeper, Nemo terug net naast, …
We sprokkelden zowaar 10 corners bij elkaar in dit eerste kwart. In de 14e minuut was het raak: Nemo met een mooie diepe bal op rechts naar Brent en bingo 0-1. Voor de vrouwen gebeurde dit om 16u46
In het tweede kwartier konden we ons spel aanhouden en gaven we maar 1 corner weg. Steeds werd de deur goed dichtgehouden door Kiefer.
In de 33e minuut stuurde Nemo terug de bal diep op rechts naar Brent die terug scoorde. Welliswaar in 3 keer maar de 0-2 stond op het schorebord. 17u06 voor de vrouwen. Helaas om 17u07 viel het eerste tegendoelpunt 1-2.
Tijdens deze tweede helft van de wedstrijd konden we vaststellen dat in Walloniƫ hanegevechten nog steeds zijn toegelaten, welliswaar op het veld in de vorm van sleur-, breek- en kapwerk. Gelukkig dat kaarten nog niet van toepassing zijn want anders waren ze Standaard achterna gegaan. Ook de gemoederen langs het veld liepen op. Sommigen bekeken het voetbal toch iets anders dan wij. Jammer dat onze leeuwen hun klauwen iets te kort waren om de hanen te onderdrukken.
In minder dan 20 minuten tijd was onze 0-2 voorsprong omgezet tot een 4-2 achterstand. (om 17u14 2-2, om 17u18 3-2 en 17u27 4-2) Onze achterlinie was doorbroken en ons spel was zoek. Toch bleven we voetballen tot het einde van de wedstrijd. We zagen terug het voetbal zoals zondag en dat gaf ons als supporter toch voldoening.