woensdag 9 oktober 2013

KSVR - MOESKROEN NATIONAAL B 1-4

Na het optrekken van de ochtendmist startten onze jongens met maar liefst 2 doelmannen onder een stralende zon aan hun wedstrijd tegen Moeskroen.
En ze misten hun start niet, met een “Standard” goal stond het na 1 minuut via Winter 1-0.
Moeskroen voerde onmiddellijk de druk op.
Wij konden nog een paar keer dreigen via mooi genomen hoekschoppen door een hard werkende Lowiek.
Ondanks ons voetballend overwicht in het 1ste kwartier bleef het 1-0.
In de 20ste minuut kon Moeskroen de 1-1 binnentikken. Op een hoekschop van de bezoekers kon Luka nog mooi redding brengen via de vingertoppen. Maar even later (26’) was het toch 1-2 via een mooi afstandschot dat er kwam doordat onze jongens bij het verdedigen te ver van hun man stonden.
Net daarna een mooie combinatie tot bij Brent die Winter bediende maar hier bracht de bezoekende doelman redding.
Een volgend afstandschot van Moeskroen ging net naast. In dit kwartier was er duidelijk overwicht voor Moeskroen.
In de 32e minuut kwam er, na balverlies van onze jongens, een snelle uitbraak op rechts. Ewald was kansloos en de 1-3 stond op de “bordjes”.
Ook in dit kwartier vroeg trainer Stefan onze jongens om meer beweging…
Even later werden we nog gered door de paal. Maar onmiddellijk daarna werd het toch 1-4. (42’)
Bij het begin van het 4e kwartier zorgde Luka voor de redding op een hoekschop van Moeskroen.
Na een fout op Maxim kregen we een vrijschop op een mooie plaats. Deze werd door het slachtoffer zelf genomen maar de bezoekend keeper stond op z’n plaats.
Even later konden we een mooie tegenaanval opzetten maar Winter bleef net iets te lang lopen met de bal… kans verkeken. In een volgende snelle uitbraak gaf Winter een mooie voorzet naar Lowiek maar die kon er net z’n voet niet tegenzetten.
Helemaal op het einde nog een fout op Nemo. Bjarne gaf op aangeven van Nemo de bal mee met Brent die knap voorzette naar Winter maar zijn schot was te zwak om dreigend te zijn.

De 4-1 eindstand lag vast.