zondag 27 oktober 2013

E. AALST - KSVR NATIONAAL B 0-1

Op deze druilerige zondagmorgen met windsnelheden van 80 km per uur gingen onze jongens van start. Vanaf de eerste minuut waren ze klaar wakker. Wat een uurtje langer slapen zoal kan doen nietwaar!
Op sommige momenten zagen we het doel zo wegschuiven. Met een jonge ref op de grasmat kregen we soms eigenaardige beslissingen te zien maar gelukkig was dit langs de beide kanten zo. De teams waren aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in kansjes langs beide zijden. De Aalstenaars hadden de wind in de rug en de eerste helft zal Luka dit geweten hebben.
Bij een communicatiefoutje tussen Kiefer en Vic ging een speler van Aalst er vandoor, gelukkig hield Luka ons recht. Hij keepte trouwens een fantastische wedstrijd en toonde zich heerser in het luchtruim. 0-0 aan de rust.
In de tweede helft ging de wind iets liggen en konden we terug genieten van een zonnestraaltje. De wedstrijd bleef kampen met missers en reddingen langs beide kanten.
In het vierde kwart bleek het ons als supporters duidelijk dat degene die het eerste doelpunt zou scoren wel eens de winnaar van de match zou kunnen worden.
In de 52ste minuut kwam de verlossing. De keeper van Aalst kon een verre trap van Vic wegboksen maar Lowiek kon in de rebound de 0-1 tegen de netten trappen. Met nog 8 minuten op de klok streden onze jongens voor elke bal.
We kunnen zeggen dat we vandaag de mooiste match van het seizoen zagen waarbij iedereen de volle 60 minuten gestreden heeft. Een gelijkspel was zeker verdiend maar deze overwinning is nog mooier.
Na afloop kregen we het idee dat Aalst karnaval reeds begonnen was maar neen, het waren onze jongens, aan het verbroederden met hun kameraden die tevens wonnen met 0-3, die stonden te roepen en te dansen op het veld.

Met dank ook aan onze trouwe supporters die wekelijks welk weer dan ook trotseren.
Geschreven door dezelfde sympathieke papa als vorige keer.