maandag 21 oktober 2013

KSVR - WHITE STAR BRUSSELS NATIONALE B : 6-1

Gelukkig dat de Brusselaars het terrein van Roeselare vonden, zodat we met een kleine 10 minuten vertraging toch van start konden gaan.
Na een blitsstart van Roeselare waarin Maxim van rechts de bal centraal voor doel speelde besliste Lowiek helaas een gat in de lucht te trappen in plaats van tegen het leer van de bal.
Hij maakt dit echter direct goed door de bal van de tegenstander te ontfutselen waarna hij Kiefer bediende die zijn trap afgeblokt zag. Maar daar kwam onze blonde spits die de bal in de rebound in de rechterhoek kon trappen.1-0 in de  derde minuut voor de wit-zwarten zonder strepen. Vijf minuten later kon Lowiek van op rechts de bal in de linkerhoek van het doel plaatsen. 2-0. Wat een start! In de tiende minuut kon Kiefer de bal afsnoepen van een Brusselaar en zo konden we getuige zijn van prachtig dubbel driehoekje met Maxim en Brent waarbij Brent de 3-0 op het bord zette. De gestreepten kregen slechts 1 kans op doel en daar stond onze doelman nog om de 0 te houden. Wat een prachtkwartier.
Het tweede kwart was een mix van slordige passing en halve kansen die niet benut werden.
In de 29ste minuut was het voor de 4e maal bingo. Kiefer gaf vanop links een mooie hoge voorzet die door Lars mooi in de rechterhoek werd binnengekopt. Meer was er in dit kwart niet te zien.
In het derde kwart vonden we ons spel terug. Helaas kregen we de 4-1 tegen. De Brusselaars waren eventjes een 4-tal minuten de baas maar in de 41ste minuut stal Bjarne de bal en met een ferme trap plaatste hij de bal hoog in het doel. Een minuut later stuurde Nemo een diepe bal door het midden naar Maxim die doortoetste naar Lars. Lars zette voor op doel en Maxim probeerde met een kattesprong de bal binnen te trappen maar miste helaas. Twee minuten later stuurde Nemo opnieuw een bal door het midden naar Brent die doorstak naar Lars, terug voorzet van op rechts en deze keer kon Maxim wel afwerken. 6-1.
Het vierde kwart was het kwart van palen en deklatten…
Bjarne tegen de deklat, Bjarne links tegen de paal, Maxim rechts tegen de paal. Op een gegeven moment speelden de tegenstanders met 2 doelmannen. Gevolg: vrije trap in het strafschopgebied. Heel Brussel (!) nam plaats op de doellijn en wij supporters maar denken dat Robbe een trap ging geven waarbij de tegenstanders mee het doel zouden vullen. Jammer, de bal mistte de rechte lijn en ging hoog over.
Al bij al: een zeer verdiende overwinning. Chapeau !