zondag 3 november 2013

KSVR - RWDM NATIONALE A 1-4

Nadat we in de heenronde onze enige nederlaag opliepen tegen de Brusselaars, waren we erop gebrand om hen dit keer het nakijken te geven.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de hoofdstedelingen na een magistraal afstandsschot vanop 20 meter op voorsprong. Vol goede moed probeerden we met degelijk voetbal de aansluitingstreffer te lukken, maar vlug werd duidelijk dat tegen enkele van die mannen weinig te beginnen was. Spijtig echter dat we met onze tegenprikken en (vrijschop)kansen heel slordig omsprongen. Toen we in het 2de kwart ook nog eens de rode loper uitrolden voor hun aanvallers, zodat ze 2 keer vrije doorgang kregen in de gevarenzone konden we bij de rust de boeken al dichtdoen: 3-0.
Na een serieuze donderpreek van de trainer tijdens de rust, kwamen we vol goede moed terug het veld op.
Na enkele minuten lukten we de aansluitingstreffer en geloofden we weer in onze kansen. Toch bleef RWDM duidelijk de betere ploeg en streden we voor wat we waard waren tegen de technisch vaardige bezoekers. Na een mooie persoonlijke actie waarbij de voltallige verdediging werd uitgeteld, scoorden ze voor een 4 de keer. Na een prima schot van Lukas die spijtig op de deklat strandde en nog enkele kansen kregen we geen 2de thuisdoelpunt meer te zien. Een nederlaag tegen een heel sterk team waarbij snelheid van uitvoering, prima combinatiespel, duelkracht en technische hoogstandjes de bovenhand namen.
Toch een grote pluim voor onze KSVR-jongens voor het laatste halfuur omdat we streden voor elke bal en er soms combinerend goed uitkwamen.
Een verdiende overwinning voor de bezoekers, maar belangrijk is dat we uit dergelijke wedstrijden heel veel kunnen leren...