zondag 3 november 2013

KSVR - RWDM NATIONALE B 6-2

Bij een stralende novemberzon konden we genieten van een aardig partijtje voetbal. Wetende dat we op RWDM onderuitgingen met 4-0 traden onze jongens vol goede moed aan.
Ze wisten dat we een beter samenspel moesten brengen dan in de heenmatch en dat waren ze zeker van plan. Er werd mooi voetbal gebracht langs beide kanten.
De kansjes waren vooral aan onze kant te vinden.
RWDM voetbalde mooi rond over de totale breedte van het veld maar dit vooral op de eigen helft. Onze witzwarten hielden de druk op de bal en daardoor kregen we mooie kansen.
Vic met een mooie verre trap, zoals we al meer van hem zagen, de keeper duwt naast.
In de 15e minuut een mooie crossbal van Kiefer van op links tot bij Jurre, die passeerde zijn man op snelheid en speelde centraal in op Emiel die doorstak op links naar Vic. Deze trapte met zijn vlotte linker de bal tegen de netten en dit vanuit een scherpe hoek (vanwaar de meeste ballen het zijnet in gaan) 1-0.
In het begin van het tweede kwartier troffen we de deklat die ons de 2-0 verhinderde. Door onze hoge druk op de bal kon Bjarne de bal afsnoepen en Emiel op links bedienen die met een mooie krullende lobbal zijn man en de uitgekomen keeper verschanste 2-0 (17’) Men zou al denken dat onze Luka geen werk had maar toch moest deze enkele keren tussenbeide komen.
Bij de rust konden we nog vernemen dat de Goostnieuwkerkse jongens op het veld naast ons met 1-2 hadden gewonnen.
We verwachtten van de Brusselaars dat ze zeker uit de kleedkamer gingen komen met een peptalk die hun iets harder ging laten voetballen.
Maar onze jongens stonden al klaar in de middencirkel toen zij nog maar buitenkwamen.
We verwachtten vuurwerk !
In de 32ste minuut gingen we terug met de bal aan de haal en in drie tijden werd Lander linksvoor bediend. Deze kapte zijn man uit en met een harde trap in de rechter winkelhaak zette hij de 3-0 op het bord.
In de 41ste minuut stal Nemo de bal en ging richting doel, hij probeerde met links maar de keeper weerde de bal, gelukkig heeft hij nog een goeie rechter en zette zo de 4-0 vast.
Trainer Stefaan sprak de wijze woorden: “ Wij nul bij hen, zij nul bij ons” Amen.
Van scoren had hij niet meer gesproken…
Direct in het vierde kwart zetten we ons stoorwerk verder. Lander pakte de bal af en trapte net links naast. De druk werd zo hoog gehouden door onze jongens dat Brent in de 48ste minuut de 5-0 scoorde. Vier minuten later op corner kon Nemo nog zien hoe de keeper van RWDM de bal niet weg kreeg en in deze in eigen doel werkte. 6-0.
Jammer dat de wijze woorden van Stefaan niet uitkwamen. In de 55ste en de 56ste minuut kregen we nog 2 goals te slikken 6-2. Eindstand.

Bravo voor de inzet van al onze jongens die steeds probeerden te voeballen en druk op de bal bleven zettten. Dit was een streling voor het oog van de talrijke supporters op post.