zaterdag 9 november 2013

TUBEKE - KSVR NATIONAAL B 1-3

Van wateroverlast geen sprake in Tubeke. Wel een aangenaam novemberzonnetje om in te voetballen. Vandaag geen 4 x15 min op natuurlijk gras maar 2x 25 min op kunstgras.
We zouden goed voetbal moeten brengen, wetende dat we thuis op een nederlaag liepen.
Tubeke ging van start zoals RWDM: "breed en achteruitvoetballend".
Onze jongens gingen er als een stormram op af!
De druk was terug zo hoog dat na 5 minuten de 0-1 op het bord stond. Vic was de stoorzender die Winter aanspeelde. Deze speelde de bal hoog naar voor waarna Brent ermee aan de haal ging en met een hoge bal de keeper verschalkte. Een minuut later stal Jurre in de linkerhoek de bal, die centraal inspeelde waardoor Winter de bal in de rechterhoek binnentrapte. 0-2 Wat een tempo! We zagen terug een goedwerkend team: hoog drukzettend, vechtend, passend en met goed stopwerk achterin. In de 22 ste minuut kregen we een zeldzame kans tegen.
Luka wou de bal op corner wegboksen,  maar raakte deze slecht waardoor hij in eigen doel belande. (1-2) We kregen nog wel enkele kansen maar kwamen niet meer tot scoren voor de rust. We gaven iets teveel ruimte weg in de 2 de helft waardoor Tubeke iets meer in de wedstrijd kwam. Dit bracht niet echt doelgevaar teweeg maar wel een berg corners. Gelukkig konden ze daar geen gebruik van maken.
De mannen van Tubeke waren zo fair dat ze ons een owngoal teruggaven op corner in de 45 ste minuut. 1-3 We bleven de sterkste ploeg, maar vergaten toch af en toe te passen. Hierdoor kwamen we slechts maar aan halve kansen. Met goede moed kijken we alvast vooruit naar de wedstrijd van volgende week tegen Antwerp.