zondag 16 maart 2014

BOUSSU DOUR - KSVR NATIONAAL B 2-4

De akker van Boussu-Dour was ditmaal omgetoverd in een hobbelige, grijze zandbak met enkele grassprieten. Mooi voetballend combineren zou moeilijk kunnen worden.

Na een korte studieronde stond het na 5' toch al 0-2. Door goeie pressing kwam de bal telkens voor doel waarbij Lowiek 2 keer scoorde.

Na 10' werd een mooie aanval opgebouwd via Lowiek en Winter. Winter met de mooie actie en voorzet, Brent scoort 0-3. Rond de 20' scoren we de 4-0 niet, Boussu countert snel tegen: 1-3. Bij de opzet wordt van achteruit gevoetbald, Winter steekt Maxime diep, die mooi teruglegt en Brent scoort beheerst: 1-4. Op het eind van de 1ste helft scoort Boussu nog tegen uit 1 van hun weinige kansen: 2-4.

De 2de helft was meer randanimatie. Luka moest gaan keepen bij de ploeg van Peter (Jarne gekwetst), Emile kwam bij ons in het doel. Na wat steviger voetbal en even stevige reacties van de supporters langs beide zijden, liet de scheidsrechter, die nochtans een behoorlijke match floot, zich toch eens gelden: alle supporters achter de omheining! Verder noteren we nog een knappe redding van Emile en een redding op de lijn van Lowiek. Wij dreigden via gevaarlijke hoekschoppen van Bjarne en strakke centers vanop rechts van Maxime. Boussu-Dour probeerde het vooral vanop veel vrijschoppen. 1ste helft goed voetballend, 2de helft op werkkracht gevoetbald. Dik verdiende zege voor onze jongens. Volgende week even sterk tegen RWDM thuis!