zaterdag 29 maart 2014

FC TUBEKE - KSV NATIONALE REEKS B 2-3

Op deze heel zonnige lentedag trokken we naar Tubize. De ploeg die 2 keer bij ons kwam winnen. Wij wonnen wel ginder de 1ste confrontatie. Dus vandaag zouden wij daar gewoon opnieuw winnen. Trainer Stefan was om familiale redenen verontschuldigd, maar jeugdcoördinator Karel was zo sympathiek om de rol van trainer op zich te nemen. In de kleedkamer werden de jongens toegesproken met de woorden van trainer Stefan: inzet, inzet, duelkracht, duelkracht en voetbal van achteruit.De wedstrijd startte met een moeilijke studieronde voor onze ploeg, maar gaandeweg werden we de betere ploeg. Goede combinaties en dito kansen. Op voorzet van Emile scoorde Kiefer, die zwevend de bal in 1 tijd net naast besloot, het verdiende openingsdoelpunt niet. Tubize kwam halweg de 1ste helft via een van hun weinige aanvallen toch op 1-0. Het bleef zo tot aan de rust.Interim-trainer Karel pepte de jongens op, we waren volgens hem 3 keer beter dan hen. Die goede laatste pass ontbrak. In de 2de helft gingen we gewoon tonen dat we 3 X beter waren. Na 5 minuten, op voorzet van Maxim, was Lowiek goed tot aan de 1ste paal gekomen en met een subtiele tik stond het 1-1. We werden inderdaad nog beter, maar ons verdiende doelpunt bleef uit. Tot 5' voor tijd Lowiek Winter binnendoor kon steken. Winter twijfelde niet en scoorde beheerst naast de doelman de 1-2. Nog geen 2 minuten later zag Winter de vrijstaande Maxime en Lowiek niet aan de 2de paal, maar Kiefer was goed gevolgd en trapte de afvallende bal vanop 15m mooi in doel. Volledig verdiend 1-3.Geen deksel op de neus zoals trainer Karel vreesde. Tubize besloot op het eind van de wedstrijd in de 2de helft 5 minuten langer te spelen dan in de 1ste helft waardoor hen in de laatste seconde nog de aansluitingstreffer lukte na geharrewar voor doel op hoekschop. 2-3 eindstand. Een verdiende overwinning na een sterke collectieve voetballende prestatie. Ook van trainer Stefan, die na de match een SMS stuurde, een dikke proficiat