zondag 9 maart 2014

EENDRACHT AALST - KSVR NATIONAAL A 3-2

Onder een stralend blauwe hemel maar met toch nog een stevige wind begonnen de withemden sterk aan de wedstrijd. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en langs beide kanten werden kansen gecreƫerd.
Wat ongelukkig kwam de thuisploeg op voorsprong na een afgeweken schot die Jarne op de verkeerde voet zette. Bij de pakken bleven we zeker niet zitten en we gingen ten volle voor de gelijkmaker. Die kwam er dan ook verdiend na een zijdelingse voorzet die in 1 tijd op de slof werd genomen door Benoit.
Na een mooie eerste halfuur was al duidelijk dat het eindresultaat van details zou afhangen.Het derde kwart hadden de bezoekers veel balbezit maar deden er veel te weinig mee. Toch konden we na mooi voorbereidend werk van Gilles scoren via Vedran die een knal in het dak van het doel stuurde.
De passing werd nu wat onverzorgder en er werd te weinig de vrije man opgezocht. Veel te vlug werden de ballen de diepte ingestuurd en met de felle wind en het kunstgras kreeg deze nog extra snelheid, zodat deze voor onze aanvallers onbruikbaar waren. Aalst kwam meer en meer hun neus aan het venster steken. Toch bleven we de match controleren tot er 6 minuten voor het einde na getalm in de verdediging deze werd afgestraft en de 2-2 op het bord stond.
Kort daarop kregen we de kans om terug op voorsprong te komen maar deze werd spijtig genoeg gemist. Bij een hoekschop op 3 minuten voor het einde door de thuisploeg stonden we niet in positie en werd deze rechtstreeks in doel geplaatst via de rug van onze sterk spelende Remi. Een koude douche en wedstrijd gespeeld. Spijtig dat de match voor de bezoekers zo moest eindigen na een heel behoorlijke eerste 45 minuten tegen een technisch sterke tegenstrever.Hopelijk voor allen een lesje naar volgende week is dat we ook na een tegendoelpunt kort voor het einde ons niet zomaar gewonnen moeten geven, zoals dit vandaag de laatste minuten het geval was! Het carnaval in Aalst bleef verder duren.
Volgende week ons allen  herpakken op de akker van Boussu Dour...