zondag 23 maart 2014

KSVR - RWDM NATIONALE REEKS A 1-4

Voor de vierde keer dit seizoen speelden we tegen RWDM, een ploeg waar we al telkens onze tanden op stuk gebeten hadden. De jongens van KSVR starten heel goed met heel veel druk naar voor. In de openingsfase raakte RWDM geen bal en kregen de wit-zwarten twee grote kansen om op voorsprong te komen, beiden kansen werden echter gemist en bij de eerste tegenprik was het meteen prijs voor de bezoekers. KSVR mocht na het signaal terug opzetten, het viel de bezoekende trainer dan ook op dat er een scheids aanwezig was en dat de match niet werd geleid door een 13-jarige jeugdspeler. Meteen het signaal voor de bezoekende trainer om iedere fout die werd gefloten te betwisten. KSVR speelde een heel goed eerste kwart van de wedstrijd. RWDM werd goed vast gezet en de thuisploeg kwam er regelmatig goed uit. Het tikkeltje geluk bij de afwerking ontbrak echter. In het tweede kwart ging KSVR op zijn elan verder op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Een schot van Vic werd in twee keer onschadelijk gemaakt en de bezoekers kwamen nog eens piepen met een schot op de lat. Bij een foute bezoekende terugspeelbal bleef Liam goed druk zetten en maakte de bezoekende doelman onder druk een fout waarop Liam de 1-1 binnentikte. Voor de rust vloog de bezoekende trainer achter de omheining, het voortdurend 'onterecht' belagen van de scheids werd op die manier een halt toegeroepen. De wedstrijd lag daardoor zo’n vijf minuten stil.
In de tweede helft kreeg KSVR wederom twee dotten van kansen maar het scenario van het begin van de wedstrijd herhaalde zich. Bij de eerste tegenprik stond het 1-2, daarna ging RWDM enkel nog op de counter spelen met de grote snelle 9 langs voor (die trouwens de ganse match speelde). KSVR vond geen openingen meer en in het slot van de wedstrijd en werd het vlak voor tijd nog 1-4, twee individuele foutjes langs achter sneden de adem volledig af.

KSVR speelde een goede match, de uitslag die volgde, overdreven. Trainer Peter was tevreden met de prestatie van zijn ploeg.